Vis mer

Nok et fylke får eget dyrepoliti

- Vi har sett noen ganske grove eksempler på at det er nødvendig.

(upublisert) Opprettet


I januar i år ble det kjent at Norge for første gang skulle satse på dyrepoliti. Målet med dyrepolitiprosjektet er at alvorlig kriminalitet mot dyr skal føre til straffesak og domfellelse.

I august ble Sør-Trøndelag politidistrikt, med støtte fra Mattilsynet Region Midt, tildelt prøveprosjektet med tre millioner kroner fra regjeringa.

Nå skriver NRK at regjeringa har funnet penger til å teste ut ordningen med dyrepoliti i enda et fylke. 

Rogaland politidistrikt får nemlig egne folk som skal jobbe med dyrevelferd, og det er satt av 2,9 millioner til prosjektet i statsbudsjettet 2016.

– Vi har veldig mange produksjonsdyr i Rogaland, og har sett noen ganske grove eksempler på at det er nødvendig å ha fokus på dyrevelferd, sier stortingsrepresentant Iselin Nybø fra Venstre til NRK. 

Tidligere i år ble det også kjent at en gård i Rogaland hadde flere alvorlige brudd på dyrevelferden, hvor flere titalls mink var skadde på en pelsdyrfarm i Klepp.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.