Nok en rasismeskandale i OL: – Kom deg forbi kamel-førerne

Sportsdirektøren i det tyske sykkelforbundet har måttet tåle sterk kritikk etter at han kom med rasistiske kommentarer under onsdagens temporitt i OL.

Niklas Arndt tok fullstendig avstand fra tilropene til sin sjef Patrick Moster etter onsdagens tempo. Foto: Tim de Waele / Pool Photo via AP / NTB.
Niklas Arndt tok fullstendig avstand fra tilropene til sin sjef Patrick Moster etter onsdagens tempo. Foto: Tim de Waele / Pool Photo via AP / NTB. Vis mer
Publisert

TV-bilder fra onsdagens temporitt i Tokyo, avslørte at den tyske sportsdirektøren Patrick Moster kom med rasistiske tilrop i et forsøk på å oppildne den tyske syklisten Nikias Arndt.

– Kom deg forbi kamel-førerne, kom deg forbi kamel-førerne, ropte Moster fra sidelinjen.

Bemerkelsene siktet til den algeriske syklisten som startet foran Arndt. Moster beklaget uttalelsene kort tid etter rittet.

– Jeg er virkelig lei meg, det minste jeg kan gjøre er å beklage. Det skulle aldri ha skjedd, sa Moster til det tyske sportsbyrået SID etter rittet.

Presidenten for Tysklands olympiske komité ønsker unnskyldningen velkommen, men sier de har planer om å føle opp hendelsen med Moster.

– Det er viktig at Patrick Moster beklaget umiddelbart etter konkurransen. Vi kommer til å ta en fortrolig samtale med han i dag, sier president Alfons Hörmann.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer