Nok en dyster rekorddag i Brasil

Brasil registrerte torsdag 4.249 nye dødsfall knyttet til covid-19. Det er det høyeste daglige dødstallet så langt i pandemien.

Brasils sykehus, som her i Sao Joao de Meriti i Rio de Janeiro, er overbelastet på grunn av de mange koronapasientene. Foto: Felipe Dana / AP / NTB
Brasils sykehus, som her i Sao Joao de Meriti i Rio de Janeiro, er overbelastet på grunn av de mange koronapasientene. Foto: Felipe Dana / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det høye dødstallet kommer samtidig som det er mangel på vaksinedoser, sykehusene er nær ved å bli overbelastet, og landets president Jair Bolsonaro sier det ikke blir noen nasjonal nedstengning, skriver Reuters.

Brasils offentlige helsevesen har vist tegn til å bryte sammen på grunn av de mange koronapasientene. En undersøkelse fra organisasjonen for landets private sykehus (ANAHP) antyder at selv de mest velstående sykehusene opplever kritisk medisinmangel.

Tre av fire private sykehus sier de har medisiner for en uke eller mindre for å behandle koronapasienter. Det inkluderer oksygen, bedøvelse og medisiner for intubering, ifølge undersøkelsen blant 88 av ANAHPs medlemssykehus i hele landet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer