Solskjær med tøffe krav til spillerne

– Noen trenger en virkelighets­sjekk

Manager Ole Gunnar Solskjær erkjenner at ikke alt går på skinner i Manchester United foran søndagens viktige bortekamp mot Everton.

Ole Gunnar Solskjær har vonde resultater å se tilbake på den siste tiden, og han erkjenner at ikke alle spillerne viser innstillingen han ønsker. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)
Ole Gunnar Solskjær har vonde resultater å se tilbake på den siste tiden, og han erkjenner at ikke alle spillerne viser innstillingen han ønsker. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix) Vis mer
Publisert

De fire siste kampene på bortegress er tapt, og Solskjærs menn kommer rett fra et tøft 0-3-tap mot Barcelona i mesterligaen. Det spekuleres daglig i britisk presse om hvilke spillere han må ha inn – og ut.

Og nordmannen legger ikke skjul på at det blir endringer på Old Trafford i sommer.

– Selvfølgelig blir det signeringer i sommer. Men vi må også sette oss ned med spillere. De må vite hva som skal til og gjøre jobben inn mot sesongoppkjøringen også.

- Det blir fint å se hvem som kommer tilbake (til sesongoppkjøringen) klare, sa nordmannen på fredagens pressekonferanse.

United har fått mye kritikk for spillerlogistikken de siste årene. For Solskjær blir det svært viktig å treffe når han skal ut på markedet.

– Jeg kjenner til kritikken, men jeg vet ikke om alle disse kritikerne vet hva som egentlig foregår. Vi vil signere spillere som passer oss riktig, både når det kommer til personlighet, kvalitet og pris, sier han.

– Kan ikke gjemme seg

Det virker tydelig at minst et par av dagens United-spillere forsvinner ut stadionportene etter endt sesong.

I britiske medier skrives og snakkes det om alt fra fire til elleve-tolv mann. Solskjær nevner ikke navn, men erkjenner at det ikke er alle han er fornøyd med.

– De fleste spillerne har imponert meg med sin innstilling. Og så er det noen som trenger en virkelighetssjekk av hvor de er.

- Så vet også de fleste av dem at de kan bli bedre om de fortsetter å jobbe hardt, sier United-sjefen og svarer bekreftende på at spillerne fortsatt har mange muligheter denne sesongen til å overbevise ham om at de er med på «prosjekt Solskjær».

– Hver eneste dag på trening, og i hver kamp. Det er klart at når du spiller utpå der, da er det ingen steder å gjemme seg. Alle kan se hvilket nivå du er på. Og det er prestasjonene på banen som vil avgjøre hvor du er i karrieren.

- Vi snakket om dette i Barcelona også. Når du er der, på store arenaer, da må du heve deg. Ta gode beslutninger. Det finnes ikke noe sted å gjemme seg.

Tre tøffe

For United venter nå tre knalltøffe kamper på åtte dager. Etter bortekampen mot Everton kommer Manchester City og deretter Chelsea på besøk til Old Trafford.

– Det er flott å ha kamper å se fram til. For å klare å komme oss til Champions League igjen, må vi opp blant topp fire. Spillerne er mentalt sterke. Men det blir tøft på Goodison (Evertons hjemmebane), det har andre lag fått erfare, sier Solskjær.

Han har samtidig godt nytt å melde på skadefronten. Kun Antonio Valencia, Eric Bailly og Ander Herrera er utilgjengelige mot Everton, og de to sistnevnte er på vei tilbake.

– Ander er tilbake i trening, og vi har ingen nye skader. Vi har en bra tropp. I dag var vi 22-23 spillere på trening.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer