Noen mener dette er dårlig nytt for jorda

I går skjedde det igjen.

(upublisert) Opprettet
I går viste «supermånen» seg for tredje og siste gang i år, og det skal være over et år til neste gang. Det er kombinasjonen fullmåne og den minste avstanden mellom jorda og månen i månens elliptiske bane som skaper fenomenet. Resultatet er en uvanlig stor og lyssterk måne sett fra jorda. Resultatet er altså vakkert, men noen mener faktisk at supermånen har en direkte sammenheng med elendighet på jorda. Her er et par fotografert foran supermånen i den spanske byen Burgos i går. (Foto: AFP/Scanpix)Her er et par fotografert foran supermånen i den spanske byen Burgos i går. (Foto: AFP/Scanpix)

Naturkatastrofer

Den amerikanske astrologen Richard Nolle har hevdet at jorda er mer utsatt for naturkatastrofer i dagene før og etter en supermåne. Det er månens økte gravitasjonskraft som ifølge teoriene skal sende jorda i ubalanse, og føre til potensielle katastrofer som jordskjelv og tsunamier. Teorien har ikke fått den store vitenskapelige støtten, og i sommer skrev blogger Gunnar Tjomlid innlegget «Supermåne - bør vi frykte den?». Konklusjonen er - ikke overraskende - nei. Ikke rart at fotografer er glad i supermånen. Bildene blir spektakulære. Her: Istanbul. (Foto: Reuters(Scanpix)Ikke rart at fotografer er glad i supermånen. Bildene blir spektakulære. Dette er fra Istanbul i går. (Foto: Reuters/Scanpix)

Titanic

Også National Geographic har tatt opp supermåne og fenomenets mulige sammenheng med katastrofer på jorda. I en artikkel fra 2012 stilles spørsmålet:  «Var supermåne med på å senke Titanic?».
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer