Fly nødlandet i Myanmar

Nødlandet uten framhjul - alle overlevde: - Piloten gjorde en fantastisk jobb

En erfaren flyger greide å lande et passasjerfly uten framhjul i Myanmar søndag uten at noen av passasjerene kom til skade.

Flyet fra Myanmar National Airlines (MNA) etter at det nødlandet på flyplassen i Mandalay uten fronthjul. Foto: Aung Thura / AP / NTB scanpix
Flyet fra Myanmar National Airlines (MNA) etter at det nødlandet på flyplassen i Mandalay uten fronthjul. Foto: Aung Thura / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyvingen fra Yangon til Mandalay søndag morgen endte godt selv om det en stund lå an til en dramatisk landing. Flyet tilhører Myanmar National Airlines og hadde 82 passasjerer og et mannskap på sju om bord.

Bilder fra rullebanen viser flyet med flynesen i bakken og evakueringsskliene ute, men for øvrig ser flyet helt fint ut.

Ifølge lokale medier var piloten også flygeinstruktør. Han ble værende i lufta etter at han oppdaget problemet for å bruke opp mest mulig drivstoff og slik minske flyets vekt. Deretter gikk han inn for landing.

Ettersom fronthjulet ikke lot seg felle ut, måtte han lande på bakhjulene og bruke undersiden av flyet, flymagen, som støtte foran.

Slike landinger er svært risikable, men ikke helt uvanlige.

– Piloten gjorde en fantastisk jobb, sier en talsperson for transportdepartementet.

Flyet var av typen Embraer 190.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer