Nike-sko

Nike-aksjen falt etter at spektakulær skofadese rammet supertalent

Zion Williamson, et av USAs største basketballtalenter, skadet kneet da Nike-skoen hans revnet i en collegekamp. Etterpå falt utstyrsgigantens aksjekurs.

Supertalentet Zion Williamson vrir seg i smerter etter at basketballskoen hans revnet og han skadet kneet i onsdagens NCAA-storkamp mellom Duke og North Carolina. Hendelsen førte til at Nikes aksjekurs falt markant. Foto: Gerry Broome, AP / NTB scanpix
Supertalentet Zion Williamson vrir seg i smerter etter at basketballskoen hans revnet og han skadet kneet i onsdagens NCAA-storkamp mellom Duke og North Carolina. Hendelsen førte til at Nikes aksjekurs falt markant. Foto: Gerry Broome, AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Williamson ble skadd etter bare noen sekunders spill i et av sesongens mest imøtesette oppgjør, og uten ham tapte hans topprankede Duke naboduellen mot North Carolina. På tribunen var det høy kjendisfaktor med navn som Barack Obama og Spike Lee, og alle snakket om skoen til Williamson.

18-åringen kan bli førstevalg i vårens NBA-draft. Onsdag kom han i ubalanse i Dukes første angrep for kvelden, satte venstrefoten hardt i parketten for å ta seg inn og skled bokstavelig talt ut av skoen, som rett og slett revnet. Han fikk en vridning i kneet og måtte hjelpes av banen.

130 kg og spretten

Først var det frykt for at han kunne ha pådratt seg en alvorlig kneskade, men Duke-trener Mike Krzyzewski sa etter kampen at det trolig bare handler om et strukket leddbånd.

– Jeg har sett ødelagte sko før, men ikke så ille at det fører til en kneskade. Vi vet ennå ikke hvor lenge han blir borte fra banen, sa trenerlegenden.

201 centimeter høye Williamson har vært sesongens åpenbaring i collegeserien, der han har henrykt med voldsomme dunker og vist usedvanlig spenst for en spiller som veier 130 kilo.

Pinlig

Nike ble latterliggjort på sosiale medier etter hendelsen med Williamsons sko, og selskapets aksjekurs falt med over en prosent torsdag. Selskapet meldte at det har igangsatt en gransking av hva som gikk galt med supertalentets sko.

– Vi er selvsagt bekymret, og vi ønsker Zion snarlig bedring. Våre produkters kvalitet er av aller største betydning, og vi jobber med å finne ut hva som skjedde, heter det i en uttalelse fra Nike.

Superstjernen LeBron James var blant de mange som kommenterte hendelsen i sosiale medier.

– Jeg håper det går bra med ham. Han sprengte bokstavelig talt skoen sin, tvitret han.

Obama sendte også ønske om god bedring via Twitter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer