Nicolas Sarkozy dømt til ett års fengsel

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy er dømt til ett års fengsel for ulovlig valgkampfinansiering. Han får imidlertid sone i husarrest med fotlenke.

Frankrikes tidligere president, Nicolas Sarkozy. Foto: IAN LANGSDON/POOL/AFP/NTB
Frankrikes tidligere president, Nicolas Sarkozy. Foto: IAN LANGSDON/POOL/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dommen falt i en domstol i Paris torsdag. Påtalemyndigheten mente Sarkozy fortjente seks måneders fengsel og en bot på 3.750 euro for å ha brukt altfor mye penger på valgkampen i 2012.

Dermed er Sarkozy blitt dømt til fengsel to ganger i løpet av et drøyt halvår. Tidligere i år ble han dømt til tre års fengsel for korrupsjon. Ett år var ubetinget, og Sarkozy er den første franske presidenten etter andre verdenskrig som har fått en ubetinget fengselsstraff. Dommen er anket, og han kan uansett trolig sone også denne med elektronisk fotlenke.

I valgkampen i 2012 skal Sarkozy ha brukt minst 42,8 millioner euro på valgkampen, tilsvarende 430 millioner kroner. Dette var nesten dobbelt så mye som det som var tillatt.

Sarkozy har nektet straffskyld i saken og har mulighet til å anke.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer