Shanghai:

Ni timer før nedstengingen skulle ta slutt, kom en nedslående beskjed

Innbyggere øst i Shanghai som håpte å komme ut av hjemmene sine etter fire dager torsdag, har fått dårlige nyheter. Noen må bli hjemme i minst ti dager til.

Et bud passerer en barriere som er satt opp for å holde folk hjemme i Shanghai. Innbyggere øst i byen, som håpte å komme ut av hjemmene sine etter fire dager torsdag, har fått dårlige nyheter. Noen må bli hjemme i minst ti dager til. Foto: Chen Si / AP / NTB
Et bud passerer en barriere som er satt opp for å holde folk hjemme i Shanghai. Innbyggere øst i byen, som håpte å komme ut av hjemmene sine etter fire dager torsdag, har fått dårlige nyheter. Noen må bli hjemme i minst ti dager til. Foto: Chen Si / AP / NTB Vis mer
Publisert

Kinas største by sliter med å slå ned et omikron-drevet coronautbrudd. Shanghais 26 millioner innbyggere fikk først beskjed om at den østlige delen av byen ville være nedstengt for massetesting over fire dager, etterfulgt av en lignende prosess for Shanghai vest.

Ni timer før nedstengningen i øst skulle ta slutt klokka 5 fredag morgen, ble nye restriksjoner kunngjort. Det er uklart hvor mange som omfattes. Samtidig starter den fire dager lange nedstengningen av Vest-Shanghai klokka 3.

Ellers i Kina er det bedre nyheter om det største coronautbruddet i landet siden det første i starten av 2020. I provinsen Jilin, som er hardest rammet av det siste utbruddet, lempes det på tiltakene.

Fra fredag får innbyggerne i byen Jilin bevege seg fritt utendørs, så lenge de bruker munnbind. Innendørs må de holde en avstand på en meter. Forsamlinger i parker er fortsatt forbudt.

Myndighetene i provinsen sa på en pressekonferanse at smittespredningen er under kontroll i Jilin by, men ikke ellers i provinsen. Det er gjort framskritt i provinshovedstaden Changchun, som er viktig for bilproduksjon og har vært stengt ned siden 2011.

Det overveldende flertallet av tilfellene i det pågående utbruddet har vært i Jilin-provinsen, som grenser til Nord-Korea i de industritunge områdene nordøst i Kina. Ellers har det også vært mindre utbrudd rundt om i landet, inkludert i finanshovedstaden Shanghai.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer