Ni land fordømmer angrep på sivile og brudd på folkeretten i Gaza

Utenriksministrene i ni arabiske land har kommet med en uttalelse som i sterke ordelag fordømmer Israels krigføring i Gaza de siste ukene.

En palestinsk mann hjelper et såret barn ut av ruinene av en bygning som ble angrepet av israelske flystyrker i Gaza. Foto: Abed Khaled / AP / NTB
En palestinsk mann hjelper et såret barn ut av ruinene av en bygning som ble angrepet av israelske flystyrker i Gaza. Foto: Abed Khaled / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det er De forente arabiske emirater, Jordan, Bahrain, Saudi-Arabia, Oman, Qatar, Kuwait, Egypt og Marokko som står bak uttalelsen torsdag.

De ni landenes ministre fordømmer angrep på sivile, brudd på folkeretten, at folk blir tvunget på flukt og bruk av kollektiv avstraffelse mot Gazas befolkning.

Uttalelsen legger til at retten til selvforsvar ikke rettferdiggjør brudd på folkeretten og palestineres rettigheter.

Israel har flere ganger sagt at de følger krigens lover og forsøker å skåne sivile. Over 7000 mennesker er drept i israelske luftangrep Gaza, ifølge tall fra Gazas helsedepartement.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer