NHO og Virke krever slutt på nasjonal skjenkestopp

To uker er nok. Nå må kommuner med lite smitte igjen kunne la serveringssteder få åpne kranene og skjenke alkohol, mener både Virke og NHO.

Regjeringen må mandag oppheve den nasjonale skjenkestoppen og gi ansvaret for skjenkepolitikken tilbake til kommunene, krever direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv. Virke støtter kravet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Regjeringen må mandag oppheve den nasjonale skjenkestoppen og gi ansvaret for skjenkepolitikken tilbake til kommunene, krever direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv. Virke støtter kravet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

De to organisasjonene gir klar beskjed til statsminister Erna Solberg (H), som mandag skal holde en koronaredegjørelse i Stortinget. Der skal hun blant annet si hvordan tiltakene blir i tida framover, etter to uker med nasjonale tiltak som sosial nedstenging, rødt nivå på ungdoms- og videregående skoler og skjenkestopp.

– Vårt krystallklare standpunkt er at det ikke lenger er forsvarlig, heller ikke juridisk, å opprettholde nasjonal skjenkestopp. Nå må vi ha tiltak som er tilpasset smittenivået i den enkelte kommune, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv til NTB.

Må stå i stil

– Vi mener veldig sterkt at smittevernrestriksjonen ikke må være strengere enn det smitterisikoen gir belegg for. Skjenkestoppen er ekstremt krevende. Vi frykter konsekvensene, sier leder for kultur og opplevelser i Virke, Rhiannon Hovden Edwards.

Særlig i nord har motstanden mot skjenkestoppen bygget seg opp i det siste. Fredag sendte de to regionale samarbeidsrådene i Øst- og Vest-Finnmark et felles brev til regjeringen med klar beskjed om at både skjenkestopp og rødt nivå i skolene oppleves urimelig. De krever unntak fra nasjonale regler når det er smittevernfaglig forsvarlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer