New Zealand: Første coronadødsfall på et halvt år

New Zealand har registrert landets første coronarelaterte dødsfall på mer enn seks måneder.

Statsminister Jacinda Ardern presenterte på en coronapressekonferanse 23. august et kart som viste smitteutbrudd i landet. Foto: Robert Kitchin / pool via AP / NTB
Statsminister Jacinda Ardern presenterte på en coronapressekonferanse 23. august et kart som viste smitteutbrudd i landet. Foto: Robert Kitchin / pool via AP / NTB Vis mer
Publisert

En coronasmittet kvinne i 90-årene døde natt til lørdag på sykehus, opplyser landets helsedepartement.

– Hvert dødsfall er en påminnelse om ødeleggelsene covid-19 kan føre til i samfunnet, sier statsminister Jacinda Ardern, som sender sine kondolanser til kvinnens familie.

New Zealands forrige coronarelaterte dødsfall ble registrert i midten av februar. Totalt har landet knyttet 27 dødsfall til coronaviruset siden pandemien startet.

Siste døgn meldte landet om 20 nye smittetilfeller, noe som bringer det totale antallet smittede til 782 siden pandemien startet.

New Zealand er underlagt nedstengingstiltak etter at ett coronatilfelle ble påvist 18. august, det første på lang tid. Mandag skal Arderns regjering vurdere nedstengingstiltakene på nytt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer