New Zealand bruker musikk mot vaksinemotstandere

Newzealandske myndigheter forsøker å løse opp en antivaksineprotest utenfor nasjonalforsamlingen i hovedstaden Wellington med å spille 90-tallsmusikk.

Demonstrantene holdt fortsatt ut søndag. Foto: George Heard / NZME via AP / NTB
Demonstrantene holdt fortsatt ut søndag. Foto: George Heard / NZME via AP / NTB Vis mer
Publisert

Demonstrasjonen på gresset utenfor parlamentet fortsatte søndag for sjette dag på rad.

Politioverbetjent Scott Fraser sa at politiet fortsetter å lete etter utveier for å løse opp demonstrasjonen, mens nasjonalforsamlingens president Trevor Mallard spilte musikk av Barry Manilow og Los Del Rios 90-tallshit «Macarena» på høyttalere rettet mot demonstrantene.

Spillelisten ble søndag ettermiddag utvidet med James Blunts låt «You're Beautiful».

Men demonstrantene lot seg ikke lokke. De druknet ut myndighetenes musikk med sine egne favoritter, blant dem Twisted Sisters-låten «We're Not Gonna Take It».

Demonstrasjonen er inspirert av lastebilprotestene i Canada, der folk protesterer mot coronatiltak og vaksineplikt for lastebilsjåfører. I New Zealand krever demonstrantene slutt på coronarestriksjoner og slutt på vaksinekrav som er gjeldende for noen yrkesgrupper.

Etter å ha holdt seg unna de første dagene, rykket politiet inn torsdag og pågrep 122 personer i et forsøk på å avslutte demonstrasjonen i Wellington. Siden har politiet tatt et skritt tilbake og betraktet demonstrasjonen fra sidelinjen, mens myndighetene i stedet har forsøkt å gjøre situasjonen ugrei for demonstrantene ved å sette på vanningsanlegg på gressplenen.

(©NTB)

AVBRYTES: Det er ikke alltid så lett med disse Zoom-møtene og live-sendingene, noe New Zealands statsminister, Jacinda Ardern, fikk kjenne på. Video: Jacinda Ardern. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer