New York anklages for å ha pyntet på coronatall

Nære medarbeidere av guvernør Andrew Cuomo anklages for å ha dekket over hvor mange koronadødsfall det var på sykehjem i New York.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo anklages for å ha pyntet på tallene over koronadødsfall på delstatens sykehjem. Foto: AP / NTB
New Yorks guvernør Andrew Cuomo anklages for å ha pyntet på tallene over koronadødsfall på delstatens sykehjem. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Cuomos medarbeidere, blant dem guvernørens sekretær Melissa DeRosa, presset i juli i fjor helsemyndighetene i delstaten til å endre en rapport om koronadødsfall på sykehjem, skriver Wall Street Journal og The New York Times.

Kun de som døde på sykehjem, og ikke de som ble overført fra sykehjem til sykehus, ble registrert som koronarelaterte dødsfall. Det bidro til at koronasituasjonen ved sykehjemmene så langt bedre ut enn den faktisk var, skriver de to avisene.

Den redigerte rapporten ble laget som svar på kritikken mot guvernør Andrew Cuomo og konkluderte med at smittespredningen ved sykehjem ikke kunne tilskrives politiske beslutninger.

Ifølge den redigerte rapporten var det 6.432 koronarelaterte dødsfall ved sykehjem i New York i første halvår i fjor, mens det sto «over 9.200» dødsfall i den opprinnelige rapporten.

Rapporten ble kritisert av eksperter da den kom, og det måtte en rettsavgjørelse i januar til før Cuomo gikk med på å offentliggjøre komplett statistikk over koronadødsfall.

Cuomo og hans medarbeidere avviser å ha gjort noe galt og fastholder at måten å registrere dødsfall på var riktig.

New York innrømmer nå at koronapandemien har krevd minst 15.000 liv på pleiehjem i delstaten, ikke 8.700 som det ble hevdet senest i januar.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer