Nettleien øker så snart strømstøtten er over

1. april øker flere nettselskaper nettleien, og det er også ventet en kraftig økning i elavgift, skriver Aftenposten.

Nettleie er prisen du som kunde betaler for å bekoste infrastrukturen som frakter strømmen hjem til deg. Foto: Marius Helge Larsen / NTB
Nettleie er prisen du som kunde betaler for å bekoste infrastrukturen som frakter strømmen hjem til deg. Foto: Marius Helge Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Prisen på nettleien til folk kan øke med mellom 10 og 15 prosent, ifølge avisen. Noen andre nettselskaper øker sine priser allerede 1. februar.

Regjeringens strømstøtte varer i utgangspunktet fram til utgangen av mars.

På grunn av den kraftige økningen i strømprisene på slutten av fjoråret, ble kostnadene for nettselskapene ved tap av strøm i nettet mye større i 2021. I tillegg hadde mange av nettselskapene planlagt innføring av en ny modell.

– Vi hadde opprinnelig planlagt en økning i nettleien på cirka 7 prosent i forbindelse med innføring av ny nettleiemodell ved årsskiftet. Så ble innføringen av den nye modellen utsatt til 1. juli. Vi har derfor valgt å utsette prisøkningen til 1. april, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Norges største nettselskap Elvia til avisa.

Også den statlige elavgiften går opp fra april til 19,26 øre/kWh inkl.mva. Det innebærer en økning på 73 prosent fra nivået i vinter. Men samtidig er dette også en reduksjon på nesten 8 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer