Netflix tar ned tjenesten i Russland

Det blir ikke lenger mulig for russere å se filmer på Netflix, etter at strømmegiganten tar ned tjenesten i landet.

Russere mister nå tilgangen på Netflix etter at strømmegiganten tar ned tjenesten i Russland. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Russere mister nå tilgangen på Netflix etter at strømmegiganten tar ned tjenesten i Russland. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Selskapet utdyper ikke noen ytterligere detaljer rundt beslutningen annet enn at det skyldes «omstendigheter på bakken».

Det skjer like etter at Tiktok har besluttet å midlertidig stenge muligheten for live-strømming og opplasting av nytt innhold til plattformen i Russland, grunnet den nye medieloven i landet, som gjør det straffbart å spre «falske nyheter» om det Russland omtaler som «en militær operasjon» i Ukraina. Strafferammen er på 15 år.

Stadig flere digitale plattformer blir utilgjengelige for russiske borgere. Nylig ble sosiale medier-plattformer som Facebook og Twitter sperret av russiske myndigheter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer