Netanyahu: – Vil ta overordnet ansvar for Gaza

Israel vil ta et overordnet ansvar for sikkerheten på Gaza etter krigen, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel vil ha et overordnet sikkerhetsansvar på Gazastripen på ubestemt tid etter krigen. Foto: Abir Sultan / AP / NTB
Statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel vil ha et overordnet sikkerhetsansvar på Gazastripen på ubestemt tid etter krigen. Foto: Abir Sultan / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Israel vil inntil videre ha det overordnede sikkerhetsansvaret, sier Netanyahu i et intervju med amerikanske ABC News mandag.

– Når vi ikke har sikkerhetsansvaret, ender vi med utbrudd av Hamas-terror i en størrelsesorden vi ikke kunne forestille oss, fortsetter den israelske statsministeren.

I intervjuet gjentar han også at det er uaktuelt med noen «generell våpenhvile» på Gazastripen før Hamas har løslatt gislene de har holdt i den beleirede enklaven siden angrepet på Israel for en måned siden.

Samtidig sier han at Israel er åpne for å vurdere «taktiske små pauser – en time her, en time der» i kamphandlingene for å legge til rette for å få inn humanitær hjelp eller for å få gisler ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer