Nesten alle coronadødsfall i USA er blant ikke-vaksinerte

Av de over 18.000 menneskene som døde av coronaviruset i USA i mai, var kun 150 fullvaksinert. Det tilsvarer 0,8 prosent og viser hvor effektive vaksinene er.

63 prosent av alle amerikanere har fått minst en dose koronavaksine. Foto: Nam Y. Huh / AP / NTB
63 prosent av alle amerikanere har fått minst en dose koronavaksine. Foto: Nam Y. Huh / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det viser data fra USAs smittevernbyrå Centers for Disease Control and Prevention (CDC) som nyhetsbyrået AP har analysert.

Dødstallet er nå nede på under 300 per dag, og dataene tyder på at det kunne vært nærmere null om alle var vaksinert. Toppen ble nådd i januar med 3.400 dødsfall daglig.

Tallene viser også at av de 853.000 innlagte coronapasientene i USA i mai, var mindre enn 1.200 fullvaksinert. Det tilsvarer om lag 0,1 prosent av innleggelsene.

Om lag 63 prosent av alle amerikanere over tolv år har fått minst en dose koronavaksine. 53 prosent er fullvaksinert.

Amerikanske myndigheter sliter imidlertid med å overbevise skeptiske amerikanere om å ta vaksinen. Tirsdag opplyste Det hvite hus at landet ikke vil nå president Joe Bidens mål om at 70 prosent av voksne amerikanerne er vaksinert innen 4. juli.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer