Nesten 6,5 millioner internt fordrevet i Ukraina, anslår FN

Nesten 6,5 millioner mennesker er drevet på flukt inne i Ukraina på grunn av Russlands invasjon, anslår FNs migrasjonskontor.

Ukrainere venter på å gå om bord på et tog fra vestukrainske Lviv til Polen, som har tatt imot 2 millioner flyktninger. Inne i Ukraina er nesten 6,5 millioner drevet på flukt, anslår FN. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Ukrainere venter på å gå om bord på et tog fra vestukrainske Lviv til Polen, som har tatt imot 2 millioner flyktninger. Inne i Ukraina er nesten 6,5 millioner drevet på flukt, anslår FN. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det høye anslaget på antallet internflyktninger kommer fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

I tillegg har 3,2 millioner flyktninger ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) forlatt landet siden invasjonen for tre uker siden.

Dermed nærmer omfanget på flyktningkrisen i Ukraina seg i antall det verden ble vitne til i Syria etter 2011. Krigen der har drevet rundt 13 millioner mennesker på flukt, inkludert dem som ikke kom seg ut av landet.

2 millioner av de ukrainske flyktningene har hittil reist til Ukrainas naboland Polen. IOMs anslag per 16. mars presenteres i en rapport som FNs nødhjelpskontor OCHA la fram fredag. OCHA kaller anslaget på 6,48 millioner i Ukraina for en «god fremstilling av omfanget av internt fordrevne i Ukraina».

Ukraina hadde over 40 millioner innbyggere før Russland invaderte landet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer