Nesten 60 mennesker fryktes savnet i Egeerhavet

Det er iverksatt en stor leteaksjon etter at en migrantbåt forliste i gresk farvann. Nesten 60 mennesker kan være savnet, ifølge kystvakten i Hellas.

Publisert
Sist oppdatert

Båten forliste i dårlig vær mellom øyene Evvia og Andros i Egeerhavet, opplyser greske myndigheter.

Ni personer, alle sammen menn, ble hentet opp fra noen skjær som ligger mellom de to øyene.

– De fortalte at det befant seg rundt 68 personer om bord, sier en talsperson for kystvakten.

Båten deres skal ha satt kurs fra den tyrkiske havnebyen Izmir. Greske myndigheter ble varslet i morgentimene natt til tirsdag om at en båt var i trøbbel i det aktuelle området mellom de to greske øyene, som ligger like øst for hovedstaden Aten.

Været i området var dårlig med kraftig vind. Et helikopter, et skip fra kystvakten, i tillegg til to skip som allerede seiler i området, deltar i søket etter de savnede.

Tusenvis av mennesker flykter hvert år fra krig, konflikt og fattigdom i Afrika, Asia og Midtøsten til Europa gjennom Hellas. De fleste velger den korte, men farefulle veien fra Tyrkias østkyst over mot de greske øynene i oppblåsbare småbåter. I forrige måned druknet 27 personer da to båter sank på vei over fra Tyrkia.

Smuglere tar ofte lengre og farligere ruter fra Libanon fremfor Tyrkia, i et forsøk på å omgå EU-kystvakter i Egeerhavet. Ofte setter de heller kursen for Italia.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer