Nesten 500 i karantene etter smitteutbrudd på utested

Det siste døgnet har Trondheim kommune registrert 18 nye smittetilfeller av koronaviruset. Nesten 500 personer er i karantene etter smitte på et utested.

Sju av de smittede er i 20-årene, og tre er under ti år gamle. Oversiktbilde over Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Sju av de smittede er i 20-årene, og tre er under ti år gamle. Oversiktbilde over Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Én er smittet i utlandet, fem har foreløpig uavklart smittevei, mens tolv er nærkontakter eller har kjent smittevei, skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

Sju av de smittede er i 20-årene, og tre er under ti år gamle.

– Nå kan vi få flere utbrudd i Trondheim. Vi har et par fester som har hatt smitte, og i tillegg er det smitte på flere serveringssteder som vi ennå ikke har helt oversikt over, sier kommuneoverlege Tove Røsstad til Adresseavisen.

Et av utestedene som har fått påvist koronasmitte, er Lille London. Samtlige som var på utestedet samtidig som de smittede i helgen, er blitt satt i karantene.

– Vi har fått mellom 400 og 500 navn på listene til Lille London. Disse har vi satt i karantene, og det er utrolig viktig med gode gjestelister, sier Røsstad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer