Nesten 4.400 lærlinger permittert på det meste under pandemien

Tallet på permitterte lærlinger under pandemien var høyest i uke 18 i 2020, viser tall fra Udir. Da var 4.379 permittert, som utgjør ti prosent av gruppen.

Hagan, Viken 20200220. Diplom-is på Gjelleråsen er godkjent lærebedrift.På skiltet står: Vi har lærling. Godkjent lærebedriftFoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Hagan, Viken 20200220. Diplom-is på Gjelleråsen er godkjent lærebedrift.På skiltet står: Vi har lærling. Godkjent lærebedriftFoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Lærlinger innenfor design og håndverk og restaurant og matfag ble hardest rammet. Her var nesten halvparten permittert på det meste under koronapandemien.

Av yrkesfagene var det frisør- og kokkefaget som hadde flest permitteringer. For den førstnevnte gruppen gikk tallet raskt ned etter at frisørsalongene åpnet.

For kokkefaget tok det lengre tid. Det begrunner Utdanningsdirektoratet med at tiltak som restaurantstenging, avstandskrav, antallsbegrensninger og skjenkestopp varte over tid.

Udirs siste tall fra februar 2022 viser en kraftig nedgang i permitterte. I uke 5 var 52 lærlinger uten jobb, 49 av dem var innenfor restaurant- og matfag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer