Nesten 300.000 vil gi blaffen i reise­rådene – risikerer millionregning

Nesten 300.000 nordmenn planlegger å se bort fra UDs reiseråd i sommer slik de foreligger nå, viser en ny undersøkelse. Det kan koste dyrt.

Nesten 300.000 har ingen planer om å følge myndighetenes reiseråd og vil reise til land som Sverige, Spania, og Tyrkia, ifølge en ny undersøkelse. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix.
Nesten 300.000 har ingen planer om å følge myndighetenes reiseråd og vil reise til land som Sverige, Spania, og Tyrkia, ifølge en ny undersøkelse. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Undersøkelsen som analysebyrået Sentio har gjort for forsikringsselskapet IF, viser at 291.000 personer vil blåse i reiserådene slik de nå er formulert.

Så mange som 5,4 prosent av de spurte svarer at de vil reise til Sverige, Spania, Hellas eller Tyrkia, eller land utenfor Europa.

Det gjør forsikringsselskapet bekymret.

– Reiserådene fra myndighetene er der for en god grunn, og reiseforsikringen gjelder ikke dersom du drar til et slikt land. En regning for behandling på privat sykehus i utlandet, og kanskje også ambulansefly hjem til Norge, kan komme opp i millionklassen. Det er ikke noe man vil sitte igjen med selv, sier Andreas Bibow Handeland til NTB.

Handeland er kommunikasjonsrådgiver i Europeiske, som er en del av IF.

Han ønsker ikke at forsikringsselskapet skal framstå som noe reisepoliti, og sier han forstår at mange er reisesultne.

– Men vi oppfordrer folk til å ha is i magen inntil videre. Vår jobb er å fokusere på tryggheten til kundene våre ved å fortelle hva som dekkes og ikke, samt hva de risikerer ved å trosse UDs reiseråd, sier Handeland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer