Nesten 30.000 meldinger om mistenkte bivirkninger etter coronavaksine

Legemiddelverket har fått 29.476 meldinger om mistenkte bivirkninger etter coronavaksinering. 2544 er klassifisert som alvorlige, 88 flere enn i forrige uke.

Det er satt over syv millioner vaksinedoser i Norge. Så langt har Legemiddelverket mottatt 29.476 meldinger om mistenkte bivirkninger. Foto: Torstein Bøe / NTB
Det er satt over syv millioner vaksinedoser i Norge. Så langt har Legemiddelverket mottatt 29.476 meldinger om mistenkte bivirkninger. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at over 6,9 millioner vaksinedoser er satt, har Legemiddelverket mottatt 29.476 meldinger om mistenkte bivirkninger.

16.330 av meldingene er behandlet. 2544 er klassifisert som alvorlige – 88 flere enn forrige uke. 13.786 er klassifisert som lite alvorlige.

Legemiddelverket opplyser at hendelser etter vaksinasjon meldes etter mistanke, og at det derfor ikke er gitt at det er noen årsakssammenheng.

Legemiddelverket opplyser at overvåking av bivirkninger hos barn og unge prioriteres høyt.

Unge har et mer aktivt immunforsvar enn eldre. Derfor får de også gjerne kraftigere reaksjoner og opplever oftere de vanlige bivirkningene etter vaksinasjon, som for eksempel feber, hodepine og muskelsmerter.

– Disse svært vanlige bivirkningene kommer særlig etter andre dose. De kan være plagsomme, men går over. Dersom de ikke går over etter to-tre dager eller du opplever andre symptomer, bør du kontakte lege, sier overlege Ingrid Aas.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer