Nesten 30 prosent flere coronatilfeller i Oslo i forrige uke

I forrige uke økte antallet registrerte koronatilfeller i hovedstaden med 28 prosent. Også andelen positive prøver økte.

Antallet smittede i Oslo økte i forrige uke. Her er byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Heiko Junge / NTB
Antallet smittede i Oslo økte i forrige uke. Her er byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Fra starten av det nye året har antall koronatilfeller i Oslo gått jevnt nedover, men tallene fra uke 6 viser at antall meldte tilfeller igjen øker.

– Den siste uken har det blitt meldt om flere utbrudd, og flere er forårsaket av den engelske virusvarianten assosiert med økt smittsomhet. Det er registrert utbrudd og hendelser fra flere skoler, barnehager, private husstander, arbeidsplasser og fra helsetjenesten, skriver Folkehelseinstituttet i sin rapport for uke 6.

I alt ble det påvist 496 koronatilfeller i forrige uke. Det er en økning på 28 prosent fra uka før da det ble påvist 388 tilfeller, og tilsvarer 72 smittetilfeller per 100.000 innbyggere. Samtidig testet 17.520 personer i Oslo seg i forrige uke. Det er nesten 2.000 flere enn uka før.

Totalt testet 2,83 prosent av dem som testet seg i Oslo i forrige uke positivt. Det er en økning på 0,32 prosentpoeng fra uka før.

Færre tester positivt

Oslo er det eneste fylket i landet hvor det har vært en tydelig økning i antall registrerte smittetilfeller den siste uka. I alle de andre fylkene har trenden enten vært stabil eller nedadgående. Dermed er også smittetrenden i Norge fortsatt synkende.

Så langt er det meldt om 1.716 smittetilfeller i Norge i forrige uke. Det er en nedgang på 7 prosent fra uka før og 63 prosent fra den siste smittetoppen i uke 1 da det ble registrert 4.666 koronasmittede.

– Med unntak av uke 5 har det vært en jevn nedgang i andelen positive blant de testede fra 2,49 prosent i uke 1 til 1,51 prosent i uke 6, skriver FHI i sin ukerapport.

671 tilfeller av engelsk mutasjon

Det er så langt påvist 671 tilfeller en engelske koronamutasjonen og 42 tilfeller av den sørafrikanske mutasjonen i Norge.

– De fleste smittehendelsene er knyttet til importtilfeller eller nærkontakter av disse, eller utbrudd i Oslo og Viken (Nordre Follo, Ås, Halden og Sarpsborg), Trøndelag (Trondheim) og Vestland (Ulvik og Bergen), skriver FHI.

45 nye innlagte i forrige uke

Samtidig har nedgangen i antall nye koronainnleggelser på sykehus avtatt.

Det var 47 nye innleggelser i uke 4, 34 i uke 5 og 45 i uke 6, etter at det fra den første uka i november til uke 3 i år var mellom 79 og 110 innleggelser ukentlig.

Så langt er det meldt om 13 koronadødsfall i forrige uke og totalt 605 hittil i pandemien.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer