Nesten 30 prosent flere coronatilfeller i Oslo i forrige uke

I forrige uke økte antallet registrerte koronatilfeller i hovedstaden med 28 prosent. Også andelen positive prøver økte.

Antallet smittede i Oslo økte i forrige uke. Her er byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Heiko Junge / NTB
Antallet smittede i Oslo økte i forrige uke. Her er byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Fra starten av det nye året har antall koronatilfeller i Oslo gått jevnt nedover, men tallene fra uke 6 viser at antall meldte tilfeller igjen øker.

– Den siste uken har det blitt meldt om flere utbrudd, og flere er forårsaket av den engelske virusvarianten assosiert med økt smittsomhet. Det er registrert utbrudd og hendelser fra flere skoler, barnehager, private husstander, arbeidsplasser og fra helsetjenesten, skriver Folkehelseinstituttet i sin rapport for uke 6.

I alt ble det påvist 496 koronatilfeller i forrige uke. Det er en økning på 28 prosent fra uka før da det ble påvist 388 tilfeller, og tilsvarer 72 smittetilfeller per 100.000 innbyggere. Samtidig testet 17.520 personer i Oslo seg i forrige uke. Det er nesten 2.000 flere enn uka før.

Totalt testet 2,83 prosent av dem som testet seg i Oslo i forrige uke positivt. Det er en økning på 0,32 prosentpoeng fra uka før.

Færre tester positivt

Oslo er det eneste fylket i landet hvor det har vært en tydelig økning i antall registrerte smittetilfeller den siste uka. I alle de andre fylkene har trenden enten vært stabil eller nedadgående. Dermed er også smittetrenden i Norge fortsatt synkende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer