Nesten 13.000 coronadødsfall i Kina på én uke

Kina har registrert nesten 13.000 coronadødsfall mellom 13. og 19. januar. Tallet omfatter kun dem som har dødd på sykehus.

Foto: AP Photo/Andy Wong
Foto: AP Photo/Andy Wong Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdateringen kommer en uke etter at landet opplyste at nesten 60.000 hadde dødd av covid på kinesiske sykehus i løpet av en drøy måned. En ledende helsetjenestemann sa nylig at det store flertallet av Kinas befolkning har vært smittet.

Kinas folkehelseinstitutt opplyser lørdag at 681 sykehuspasienter er døde den siste uken som følge av respirasjonssvikt som skyldes coronasmitte. 11.977 pasienter døde av andre syldommer i kombinasjon med covidinfeksjon.

Personer som har dødd hjemme, er ikke inkludert i tallene.

Et uavhengig prognosefirma anslår at coronadødsfallene vil toppe seg og nå rundt 36.000 i løpet av den kinesiske nyttårshøytiden, som er i gang. Firmaet har beregnet at over 600.000 har dødd som følge av corona siden myndigheten lettet på den strenge smittevernpolitikken i desember.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer