Nesten 1,3 millioner avga forhåndsstemme før valgdagen

I alt 1.278.849 stemmer var avgitt da muligheten for å forhåndsstemme stengte fredag kveld. Det er solid over kommunevalget for fire år siden.

Fredag var siste mulighet for å avlegge forhåndsstemme i kommune- og fylkestingsvalget. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Fredag var siste mulighet for å avlegge forhåndsstemme i kommune- og fylkestingsvalget. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert

Fredag stengte stemmelokalene over hele landet for å ta imot forhåndsstemmer til valget som holdes mandag. Da Valgdirektoratet tok den siste opptellingen, viste resultatet at totalt 1.278.849 stemmer var avgitt.

Det er klart over det tilsvarende valget for fire år siden. Da ble det avgitt 912.126 stemmer på forhånd, noe som utgjorde 33,7 prosent av alle som stemte ved valget.

– Antall avlagte forhåndsstemmer er fra valglokalene stengte fredag kveld, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Johansen i Valgdirektoratet til NTB.

– Tallet er imidlertid ikke helt fullstendig ettersom stemmer som er avgitt et annet sted enn der den stemmeberettigede er folkeregistrert, blir sendt til hjemkommunen og vil bli registrert der, sier Johansen videre.

Han forklarer at disse stemmene ikke vil bli telt før over helgen, og at de dermed ikke kommer inn som en del av valgresultatene før dette.

Direktoratet har tall tilbake til 1995, og i denne perioden har de aldri hatt høyere forhåndsstemmetall ved et kommunestyre- og fylkestingsvalg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer