Nesten 1.000 migrantfamilier adskilt under Trump er ennå ikke gjenforent

Nesten 1.000 barn som ble skilt fra foreldrene sine da de forsøkte å reise inn til USA i Donald Trumps presidenttid, er ennå ikke gjenforent med foreldrene.

Nesten 1.000 barn som ble skilt fra foreldrene sine under Donald Trumps tid som president i USA, er fremdeles ikke gjenforent med foreldrene sine. Her fra grensen mellom USA og Mexico i januar. Foto: Christian Chávez / AP / NTB
Nesten 1.000 barn som ble skilt fra foreldrene sine under Donald Trumps tid som president i USA, er fremdeles ikke gjenforent med foreldrene sine. Her fra grensen mellom USA og Mexico i januar. Foto: Christian Chávez / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da president Joe Biden tok over etter Donald Trump i januar 2021, lovet han å gjøre om på sin forgjengers nulltoleransepolitikk mot ulovlig innvandring. Den førte til at tusenvis av barn ble skilt fra foreldrene etter å ha krysset grensen til USA.

En arbeidsgruppe som skal koordinere gjenforeningsarbeidet har til nå identifisert 3.924 barn som ble skilt fra foreldrene i løpet av de fire årene Trump var president. 2.926 har blitt gjenforent med foreldrene, ifølge USAs innenriksdepartement.

– Av de 998 barna som gjenstår å bli gjenforent, er 148 i ferd med å bli gjenforent, mens 183 familier har blitt informert om muligheten til å gjenforenes, heter det i en pressemelding.

Innenriksdepartementet lover at de fremdeles jobber hardt for å gjenforene barna med foreldrene, to år etter Bidens lovnad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer