Nesten 100 huseiere får gebyr for manglende brøyting og salting

Manglende vedlikehold av glatte fortau fører onsdag til gebyrer på over 1.000 kroner for mange private huseiere i Bergen.

Publisert

I løpet av morgenen og formiddagen onsdag fant vektere fra Bergen kommune svært mange fortau og veier som var såpeglatte. Som konsekvens må nesten 100 huseiere regne med å motta gebyrer pålydende 1.000 kroner og oppover, skriver Bergens Tidende.

Huseiere er pliktige å rydde snø fra fortau om de eier grunn eller bygning som grenser til offentlig sted, ifølge politivedtektene. Det er også pålagt å strø fortau utenfor eiendommen når det er glatt, og overtredelse kan medføre gebyr.

– Stort sett var det snakk om private hus, men det er også snakk om noen butikker, sier Ellen-Karin Nordhus i Bymiljøetaten, som var overrasket over hvor omfanget.

I løpet av mandag og tirsdag fikk omtrent 170 bergensere bruddskader etter fallulykker på glatt føre, og Bymiljøetaten måtte beklage situasjonen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer