Christian Eriksen:

Nektes spill i Italia – kan fortsette fotballkarrieren i England

Den danske fotballprofilen Christian Eriksen nektes å spille i Serie A, men kan få tillatelse til å spille fotball i England om han gjennomfører hjertetester.

Christian Eriksen kan igjen spille fotball i England om han gjennomfører hjertetester. Foto: Wolfgang Rattay / Pool via AP / NTB
Christian Eriksen kan igjen spille fotball i England om han gjennomfører hjertetester. Foto: Wolfgang Rattay / Pool via AP / NTB Vis mer
Publisert

Eriksen fikk hjertestopp under åpningskampen til Danmark mot Finland i København under europamesterskapet i sommer, men hjerteproblemene hindrer ham fra å spille Inter.

Etter hendelsen fikk han operert inn hjertestarter, som vil kunne hjelpe ham om noe lignende vil skje igjen. Hjertestarteren setter en stopper for spill i Italia.

– Etter det alvorlige tilfellet under EM i juni 2021, er spilleren midlertidig hindret av italienske helsemyndigheter fra å drive med idrett denne sesongen, skrev Inter i en uttalelse til blant andre Sky Sports torsdag.

Nå er det imidlertid klart at Eriksen vil kunne spille fotball i England om godkjente hjertetester tilsier det.

– En laglege kan utføre tester på hjertet hans og vurdere om han kan spille igjen, sier en talsperson for Det engelske fotballforbundet (FA) til nyhetsbyrået PA.

Eriksen har spilt for Tottenham i den engelske toppdivisjonen tidligere, men han har selv holdt kortene tett til brystet hva angår hans fremtid på fotballbanen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer