Nektes fotballjobb etter upassende meldinger og bilder til kvinner

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har valgt å ilegge Marc Overmars en verdensomspennende suspensjon etter skandalen i Ajax i 2022.

Marc Overmars må belage seg på en periode uten jobb i fotballindustrien. Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock
Marc Overmars må belage seg på en periode uten jobb i fotballindustrien. Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock Vis mer
Publisert

Overmars har siden mars 2022 jobbet som teknisk direktør i Royal Antwerp i belgisk fotball. En måned tidligere var han ferdig som sportssjef i Ajax for å ha sendt upassende meldinger og bilder til kvinnelige ansatte i den nederlandske storklubben.

I november i fjor ble det kjent at Overmars ikke får drive med fotball i Nederland det neste året. Disiplinærkomiteen ga ham en straff på to, men ett av årene er betinget.

Nå er det klart at Fifa utvider straffen til å gjelde over hele verden. Dermed får han heller ikke arbeide i belgisk fotball fram til november, bekrefter Overmars' talsperson Frank Neervoort, ifølge Gazet van Antwerpen.

Overmars vil trolig anke suspensjonen, skriver avisen.

Det ble i februar 2022 kjent at den tidligere Arsenal- og Barcelona-spilleren var ferdig som sportssjef i Ajax for å ha sendt meldingene til kvinnene.

Meldingene skal ha blitt sendt over en lengre periode, skrev Ajax i en pressemelding. Overmars forlot klubben umiddelbart.

(©NTB)