Nekter de ansatte å ...

Når sjefen blir plagsom.

(upublisert) Opprettet

Noen forbud i arbeidstiden må enhver arbeidstaker regne med, men enkelte krav kan oppfattes som urimelige. Her har vi samlet noen av den litt mer spesielle sorten.

Tatoveringsnekt på Starbucks

Ansatte i den gigantiske kaffekjeden er pålagt å dekke til eventuelle tatoveringer i arbeidstiden. En kvinnelig Starbucks-ansatt i USA skal ha fått beskjed fra sjefen om å velge mellom jobben og en liten hjerteformet tatovering på hånden. Forbudet har skapt et voldsomt engasjement, og over 20.000 har satt navnet sitt på en underskriftskampanje. Nå melder amerikanske medier at kaffekjeden muligens myker opp reglene. Les mer om saken i Dagens Næringsliv.

Nekter ansatte å røyke - også i pausene

Tidligere denne måneden meldte avisa Nordlys at alle kommunalt ansatte i Målselv nektes å røyke i arbeidstiden. Maria Kirkesjord (29) ved Målselv syke- og aldershjem har røykt siden hun var 16 år. - Det vil ta en stund før man har vent seg til det, sier hun til avisa. Les hele saken i Nordlys.

Moss kommune: - Ikke kjøp sex

I vår skrev Moss Avis om et utkast til nye etiske retningslinjer for de ansatte i kommunen. En av de foreslåtte reglene lød som følger: Enhver som er på tjenestereise skal avstå fra kjøp av seksuelle tjenester. Forbudet mot sexkjøp gjelder også i fritiden på slike oppdrag. En regel vi antar de aller fleste i kommunen synes er helt ok. Les mer i Moss Avis.

Rød leppestift? Fy!

Flyvertinnene i Turkish Airlines ble mildt sagt ublide da flyselskapet i fjor innførte forbud mot rød og rosa leppestift. Selskapet mente at fargene ikke matchet uniformen, og hevdet at de hadde fått flere klager fra reisende. Les alt i Aftenposten.

Fryktet konkurrenter - stengte internett

Det tyske dagligvarekonsernet Aldi nektet i 2007 ansatte å være på nett eller lese e-post i arbeidstiden. Årsak: Billigkjeden fryktet at konkurrentene skulle få snusen i innkjøpspriser og prispolitikk. Les hele saken hos Digi.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.