Nekter å godta førerkortbeslag: - Tror de kan slippe unna

Politiet må ta flere saker om råkjøring til retten fordi fartssynderen ikke godtar midlertidig førerkortbeslag.

Politiet må ta flere saker om råkjøring til retten fordi fartssynderen ikke godtar midlertidig førerkortbeslag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Politiet må ta flere saker om råkjøring til retten fordi fartssynderen ikke godtar midlertidig førerkortbeslag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Folk satser på at politiet ikke klarer å overholde fristene de er pålagt, sier Utrykningspolitiet (UP) til Adresseavisen. Blant annet er det en frist på tre uker før trafikksaker sendes til retten.

– Vi ser at sjåførene bare sjelden utfordrer eller er uenige i målingene. De innrømmer ofte å ha kjørt for fort, og godtar botens størrelse, men godtar ikke tapsperioden. Dette betyr at en større andel saker krever mer påtaleressurs og tar lengre tid, sier Ellen Moksnes Andresen. Hun er kontaktjurist for UP og jobber ved Felles Straffesaksinntak (FSI) hos politiet i Trøndelag.

Andersen sier at om lag en tredel av dem som stoppes, ikke godtar inndragelsen. Det bidrar til merarbeid for politijurister og øker arbeidsmengden for rettsvesenet.

– Det virker som om det har bredt seg en oppfatning om at folk kan slippe unna eller slipper billigere dersom de nekter å gå med på førerkortbeslag. Dette stemmer jo ikke, sier distriktsleder Anders Sjøtrø i UP i Midt-Norge til avisen.

Fram til mai i år mistet så mange som 2.487 personer førerkortet sitt på grunn av høy fart i Norge. Det er en økning på 20 prosent i forhold til samme periode i fjor.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer