Neil Young avviser at musikken hans eies av Pfizer

Artisten Neil Young avviser konspirasjonsteorier om at musikken hans eies av legemiddelselskapet og coronavaksineprodusenten Pfizer.

Artisten Neil Young går ut for å avvise konspirasjonsteorier om at musikken hans eies av legemiddelselskapet og coronavaksineprodusenten Pfizer. Arkivfoto: Rebecca Cabage / Invision/AP / NTB
Artisten Neil Young går ut for å avvise konspirasjonsteorier om at musikken hans eies av legemiddelselskapet og coronavaksineprodusenten Pfizer. Arkivfoto: Rebecca Cabage / Invision/AP / NTB Vis mer
Publisert

Young ba i januar om å få musikken sin fjernet fra Spotify i protest mot strømmetjenestens eksklusive avtale med podkasteren Joe Rogan. Young mener Rogan bruker podkasten til å spre feilinformasjon om coronavaksinen.

Etter dette har det blusset opp en konspirasjonsteori om at Youngs syn på vaksinen blir kontrollert av Pfizer, og at de skal eie Youngs musikk, skriver NME.

I et nå slettet brev på artistens nettside opplyser Young at misforståelsen kommer av at Pfizers tidligere administrerende direktør nå jobber for investeringsselskapet Blackstone, som igjen samarbeider med musikkutgiveren Hipgnosis, som Young nå jobber med.

I brevet sitt beskriver Young teorien som smart, men feil, og slår fast at Pfizer aldri har investert penger i Hipgnosis.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer