Liam Neeson

Neeson beklager historien om at han ville drepe en svart mann

Skuespiller Liam Neeson beklager at han fortalte historien om hvordan han fylt av hevntanker ønsket å drepe en svart mann for 40 år siden.

Liam Neeson beklager historien han fortalte om hvordan han ønsket å drepe en tilfeldig svart mann som hevn etter at en nær venn ble voldtatt for 40 år siden. Arkivfoto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB scanpix
Liam Neeson beklager historien han fortalte om hvordan han ønsket å drepe en tilfeldig svart mann som hevn etter at en nær venn ble voldtatt for 40 år siden. Arkivfoto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Jeg bommet fullstendig og såret folk i en tid der språket brukes som et våpen, sier Neeson om et intervju han gjorde i februar. Der fortalte skuespilleren om raseriet han følte etter at en nær venn ble voldtatt av en svart mann. Han sa han gikk rundt i gatene og håpet å treffe en svart mann han kunne drepe.

Skuespilleren sier han nå har hatt tid til å reflekter rundt «mine fullstendig uakseptable tanker og handlinger den gangen». Han beklager de «smertefulle og splittende» uttalelsene «som overhodet ikke reflekterer mine følelser eller den jeg er».

Fortellingen opprørte svært mange og førte til en storm av negative tilbakemeldinger. Samtidig mente enkelte at det var modig av Neeson å avsløre de mørke tankene han bar på og som han senere klarte å kvitte seg med.

I et intervju med «Good Morning America» bedyret han at han ikke var rasist og hadde lagt den voldelige hevnlysten bak seg etter å ha fått hjelp av venner og en prest.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer