Vis mer

Nedtur for Ap i ny måling

Mens Høyre igjen er størst i Oslo.

(upublisert) Opprettet


En ny meningsmåling for Oslo gir borgerlig flertall og Arbeiderparti-fall på over 6 prosentpoeng.


Mens Ap faller 6,4 prosentpoeng til 30,2 prosent, går Høyre fram 4,5 prosentpoeng til 34,9 prosent på kommunevalgmålingen som Sentio Research Norge har utført på oppdrag fra Klassekampen. Høyre er dermed igjen hovedstadens største parti.


Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland kunne feire over 20 sammenhengende år med Høyre-makt i byen.


Feilmarginene i målingen varierer mellom 0,4 og 3,3 prosent, størst for de største partiene – 3,3 prosent for Høyre og 3,2 prosent for Ap.


Selv om endringene for Venstre, KrF og Frp er innenfor feilmarginen, så viser målingen at det er borgerlig flertall i hovedstaden. De fire partiene får 31 av 59 plasser i bystyret.


I en sidemåling er det et ørlite flertall som ønsker seg Aps Raymond Johansen som byrådsleder. Mens Johansen får støtte fra 35,4 prosent av de spurte, ønsker 34,2 at Røsland fortsetter i posisjonen han har hatt siden 2009. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.