Nedstengningen lettes i Oslo-regionen

Fra onsdag av kommer det flere lettelser i smitteverntiltakene i de nedstengte kommunene i hovedstadsregionen. Flere kommuner slipper ut av jerngrepet.

SE NÅ: Dagbladet TV gir deg siste nytt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De nasjonale tiltakene som ble innført 18. januar, videreføres til midten av februar, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet lørdag formiddag.

Men i kommunene rundt Nordre Follo, som er episenter for et stort utbrudd av den fryktede engelske virusvarianten, kommer det enkelte lettelser fra onsdag av.

Den knallharde nedstengningen vil samtidig omfatte færre kommuner enn før.

– Vi har bedre oversikt, men situasjonen er fortsatt usikker. Smittesporing og oppfølging i de berørte kommunene vil gi oss enda bedre oversikt i dagene som kommer, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Det er lettelser for barn og unge som prioriteres.

Lettelsene betyr at skoler og barnehager i Nordre Follo, Oslo, Ås og 14 andre omkringliggende kommuner nå går tilbake til gult tiltaksnivå. Kommunene får med dette tid til å vurdere om de av lokale hensyn har behov for tiltak på rødt nivå.

For universiteter, høyskoler og fagskoler er lokalene fortsatt stengt for studenter og undervisning, og planlagte arrangementer skal utsettes eller gjennomføres digitalt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer