Nedstengingen forlenget i Australias nest største by

De strenge restriksjonene i Melbourne i delstaten Victoria forlenges med en uke for å få kontroll på et virusutbrudd i byen.

Nedstengingen av Melbourne forlenges med en uke etter at den forrige nedstengingen trådte i kraft 27. mai. Foto: James Ross / AAP Image via AP / NTB
Nedstengingen av Melbourne forlenges med en uke etter at den forrige nedstengingen trådte i kraft 27. mai. Foto: James Ross / AAP Image via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den indiske varianten som nå omtales som delta er blitt utbredt flere steder, og er den som nå dominerer i Storbritannia. Nå herjer en annen variant med opphav i India, den såkalte kappa, i den australske delstaten.

– Vi har nå 60 smittetilfeller og over 350 eksponeringssteder og en variant som er mer smittsom enn vi har sett tidligere, sier fungerende delstatsminister James Merlino i Victoria. Han legger til at varianten sprer seg svært raskt.

De om lag fem millioner innbyggerne i byen får kun forlate hjemmene sine for å handle dagligvarer, jobbe eller studere, trene, for å ta seg av pleietrengende og for å vaksineres.

Dette blir den fjerde nedstengingen delstaten gjennomgår.

– Vi må tvinge dette viruset i kne. Dersom vi ikke gjør det, vil folk dø, sier Merlino.

For folk i andre deler av delstaten Victoria er ikke restriksjonene like strenge. Innbyggerne i distriktene kan reise utenfor byområder, og bedrifter utenfor Melbourne-området kan åpne igjen fra midnatt natt til torsdag. Folk kan i tillegg samles i grupper på ti personer, skriver Sydney Morning Herald.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer