Nedgang på hyttemarkedet – går en kald vinter i møte

Det er betydelig mindre aktivitet på det norske hyttemarkedet som følge av økte levekostnader og flere rentehevinger, ifølge DNB Eiendom.

Flere rentehevinger og økte levekostnader fører til at færre nordmenn jakter på hytte nå, ifølge DNB Eiendom. Foto: Geir Olsen / NTB
Flere rentehevinger og økte levekostnader fører til at færre nordmenn jakter på hytte nå, ifølge DNB Eiendom. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

– Kjøperne nå er mer selektive og har god tid. Vi har mistet «koronakjøperne» og mange sitter på gjerdet på grunn av trangere økonomi, sier leder for hyttesegmentet i DNB Eiendom, Tone C. Krange.

Hun viser til at flere rentehevinger og økte kostnader i samfunnet har presset økonomien til husholdningene. Ikke minst som følge av økte strømutgifter, fordi hytteeiere ikke får kompensert strømmen på samme måte som for fast bolig.

– Akkurat nå er det få på visning, noe som er helt normalt for årstiden, men vi ser også en klar tendens til at temperaturen i hyttemarkedet har gått ned, sier hun.

I løpet av 2022 ble 26 prosent færre tinglyste hytter og 2.570 færre brukte hytter solgt gjennom megler. Prisene har inntil nå holdt seg relativt høyt, men i likhet med boligmarkedet ser DNB nå en endring.

Den siste måneden ble 74 prosent av hyttene i Norge solgt under prisantydning, sammenlignet med 58 prosent i fjor.

(©NTB)

Mer om