Nedgang i svinekjøttproduksjon

Produksjonen av svinekjøtt er gått ned, mens det slaktes mer fjærfe enn før. Første halvår i år økte produksjonen av storfe og sau sammenlignet med 2022.

Det kan se ut som vi spiser mindre svinekjøtt til fordel for fjørfe. Foto: NTB
Det kan se ut som vi spiser mindre svinekjøtt til fordel for fjørfe. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Gris er fremdeles det vi konsumerer mest av, med nesten 66.000 tonn produsert i årets første halvår. Det ble produsert 57.000 tonn fjærfe, 43.000 tonn storfe og 1900 tonn sau i samme periode, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Antall tonn svinekjøtt godkjent til menneskemat er gått ned med 5,9 prosent de siste fem årene, og ned 1,5 prosent bare fra første halvår 2022 til første halvår 2023.

De siste fem årene har antall tonn kylling og annet fjærfe til menneskemat økt med 16 prosent, opp prosent fra første halvår 2022 til første halvår 2023.

Storfeproduksjonen i antall tonn ligger omtrent på samme nivå som for fem år siden, mens saueproduksjonen er ned med over 16 prosent de siste fem årene, tross en økning på 4,1 prosent fra første halvår i fjor til første halvår i år.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer