Nedgang i antall klamydiatilfeller

I fjor ble det meldt nesten 23.500 tilfeller av klamydiainfeksjoner i Norge. Det er en nedgang på 8 prosent fra året før, ifølge en ny FHI-rapport.

Antall meldte tilfeller av klamydia gikk i fjor ned i de fleste fylker, med unntak av Agder hvor det var en liten oppgang. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Antall meldte tilfeller av klamydia gikk i fjor ned i de fleste fylker, med unntak av Agder hvor det var en liten oppgang. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

– Nedgangen kan trolig knyttes til koronatiltakene, sier overlege Anne Olaug Olsen ved FHI.

I fjor ble det meldt 23.447 tilfeller av klamydiainfeksjoner i Norge. Året før var det registrert to tusen flere tilfeller, viser FHIs årsrapport for seksuelt overførbare infeksjoner. I alt 390.692 tester ble utført i 2021, som er på nivå med før pandemien.

Flertallet av de meldte tilfellene var kvinner (58 prosent). Dette kan henge sammen med at det er flest kvinner som tester seg.

– Det er viktig at prøvetaking av klamydia rettes mot grupper som har risiko for å få en infeksjon, først og fremst seksuelt aktive kvinner og menn under 25 år, sier Olsen.

Antall meldte tilfeller har gått ned i de fleste fylker, med unntak av Agder hvor det var en liten oppgang.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer