Arbeidslivet

Nedgang i antall arbeidssøkere for første gang etter coronakrisen

Tirsdag var det registrert 340.100 helt arbeidsløse, delvis arbeidsløse og arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Det er 15.300 færre enn ved utgangen av mai.

Det er stor pågang på Nav kontorer, her ved Nav kontoret St.Hanshaugen.
Nav har i løpet av fem dager fått 45.000 søknader om dagpenger ved permittering
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Det er stor pågang på Nav kontorer, her ved Nav kontoret St.Hanshaugen. Nav har i løpet av fem dager fått 45.000 søknader om dagpenger ved permittering Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Selv om arbeidsledigheten fremdeles er høy, fortsetter den å falle for alle yrkesgrupper. Reiseliv og transport, som har vært særlig hardt rammet av koronakrisen, har den største nedgangen denne uka, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i Nav i en pressemelding.

Uka som gikk er den første siden før koronakrisen at tallet på delvis arbeidsløse går ned, ifølge Vågeng.

171.400 personer er registrert som helt arbeidsløse hos Nav, ifølge foreløpige tall. Det utgjør 6,1 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoarbeidsløsheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, er 6,5 prosent.

I tillegg er 165.700 personer registrert som delvis arbeidsledige. Dermed er totalt 12 prosent av arbeidsstyrken registrert som arbeidssøkere.

Færre nye arbeidssøkere

I løpet av forrige uke registrerte 5.100 personer seg som nye arbeidssøkere hos Nav, det er rundt 600 færre enn uka før. Blant de nyregistrerte arbeidssøkerne oppga 40 prosent permittering som årsaken til at de registrerte seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer