Stine Bredal Oftedal og Norge trenger ett poeng til for å komme til semifinalen i håndball-VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Stine Bredal Oftedal og Norge trenger ett poeng til for å komme til semifinalen i håndball-VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Nederland vant: Nå må Norge ta poeng

Nederland utklasset Sør-Korea i håndball-VM og vant 40-33. Det betyr at Norge ikke kan komme til semifinalen med tap mot Tyskland onsdag.

Publisert

Nederlenderne var helt overlegne mot Sør-Korea. Kampene senere onsdag avgjør om nederlenderne går til cupspillet eller ikke, men sjansene deres er gode.

Russland imponerte stort og kjørte over Spania med 36-26 i den andre gruppen i hovedrunden. Vinner Norge sin pulje, venter russerne først tidligst i en finale eller bronsekamp.

Sverige har sjansen til å nå semifinalen, men må vinne over Montenegro for klare det.

For Norge gjelder disse forutsetningene før Tyskland-kampen:

To poeng (seier) betyr norsk gruppeseier og semifinale mot lag nummer to i den andre puljen.

Uavgjort gir også norsk gruppeseier og semifinale mot den andre puljetoeren.

Tap for Norge medfører at Tyskland vinner gruppen og at det norske laget ikke kommer til semifinalen. Havner Norge og Nederland på samme poengsum, går nederlenderne foran på innbyrdes oppgjør fra puljespillet.

Står Nederland, Serbia og Norge alle på seks poeng, avgjør også innbyrdes oppgjør. Der er nederlenderne best.

Tyskland går foran Nederland på innbyrdes oppgjør hvis de står med seks poeng hver.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.