Nazaa'a vant skjønnhetskonkurransen

Nazaa'a viftet med øyevippene og viste fram et tannrikt smil foran kameraene da hun ble kåret som vinner av en skjønnhetskonkurranse for kameler i Qatar.

Nazaa'a ble kåret til vinner av fredagens skjønnhetskonkurranse. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB
Nazaa'a ble kåret til vinner av fredagens skjønnhetskonkurranse. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg synes vår kamel gjorde det bedre enn Ronaldo og Messi, spøkte Jassim al-Kuwari, som tilhører familien som eier Nazaa'a.

Skjønnhetskonkurranser for kameler holdes regelmessig i Midtøsten.

– Dette er kulturen vår. Dette er fra en tid for lenge siden, fra våre fedre og bestefedre. I dag er det en konkurranse, en skjønnhetskonkurranse. Vi liker disse kamelene. Vi gir dem navn. De er som en del av familien, sier al-Kuwari.

Fayez Ahmed al-Kuwari poserer med vinnertrofeet og toppremien på 535.000 kroner. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
Fayez Ahmed al-Kuwari poserer med vinnertrofeet og toppremien på 535.000 kroner. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB Vis mer

Nazaa'a var blant 15 kameler som kjempet om førstepremien. Konkurransen ble holdt fredag i ørkenen i Qatar, om lag 25 kilometer fra hovedstaden Doha og fotball-VM.

Det var også melkekonkurranse blant skjønnhetene, der toppremien på 40.000 kroner gikk til kamelen som produserte mest melk. Men skjønnhetskåring av renrasede hunnkameler var hovedattraksjonen. Nazaa'as førsteplass sikret eierne 535.000 kroner.

Under konkurransen var det kamelparade med flagg. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
Under konkurransen var det kamelparade med flagg. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB Vis mer

En lege var til stede og hadde som oppgave å forsikre seg om at det ikke var brukt fillere eller Botox for å gjøre kamelene enda vakrere. I desember i fjor ble nemlig et tosifret antall kameler diskvalifisert fra en tilsvarende konkurranse i Saudi-Arabia fordi det var blitt brukt kosmetiske produkter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer