Navnene på de drepte på Kongsberg offentliggjort av politiet

Politiet offentliggjorde lørdag ettermiddag navnene på de fem som ble drept på Kongsberg onsdag kveld.

Lokalsamfunnet på Kongsberg er i sorg etter at fem personer ble drept onsdag kveld. Lørdag offentliggjorde politiet navnene på ofrene. Foto: Terje Pedersen / NTB
Lokalsamfunnet på Kongsberg er i sorg etter at fem personer ble drept onsdag kveld. Lørdag offentliggjorde politiet navnene på ofrene. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

De drepte er:

* Andréa Meyer, 52 år

* Hanne Merethe Englund, 56 år

* Liv Berit Borge, 75 år

* Gunnar Erling Sauve, 75 år

* Gun Marith Madsen, 78 år

Politiet har sagt at de fem ble funnet både innendørs og utendørs. De har også uttalt at alle fremstår som tilfeldige ofre.

Det ble benyttet tre våpen i angrepet, hvorav ett av dem var pil og bue. Ingen andre skytevåpen ble benyttet. Tre andre personer ble skadd i angrepet, men samtlige er utskrevet fra sykehus.

37 år gamle Espen Andersen Bråthen er siktet i saken. Han erkjenner å ha begått handlingene, men har ikke tatt stilling til straffskyld. PST mener det fremstår som et terrorangrep, men 37-åringen er foreløpig ikke terrorsiktet. Hans helsetilstand er blitt forverret etter pågripelsen, og han er nå lagt inn på en lukket helseavdeling og foreløpig ikke i stand til å la seg avhøre på nytt, ifølge politiet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer