Navalnyjs lege til rette igjen etter jakttur

En russisk lege som behandlet Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj, kom mandag til rette etter å ha blitt meldt savnet på en jakttur i helgen.

Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj sitter fengslet i Russland. Han ble pågrepet da han vendte tilbake etter å ha fått behandling i Tyskland for det han mener var et attentatforsøk utført av russiske sikkerhetsstyrker. Foto: Alexandr Zemliansjenko / AP / NTB
Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj sitter fengslet i Russland. Han ble pågrepet da han vendte tilbake etter å ha fått behandling i Tyskland for det han mener var et attentatforsøk utført av russiske sikkerhetsstyrker. Foto: Alexandr Zemliansjenko / AP / NTB Vis mer
Publisert

Alexandr Murakhovskij kjørt fredag ut i skogen i Vest-Sibir på en firhjuling, som senere ble funnet forlatt. Det ble da satt i gang et omfattende søk etter den savnede legen.

Mandag kom legen ut av skogen ved egen hjelp og tok kontakt med innbyggerne i en lokal landsby, opplyser nyhetsbyrået Ria. Det skal stå bra til med ham.

Navalnyj, som nå er fengslet i Russland, ble forgiftet på en flytur til Moskva i august. Flyet landet i Omsk, hvor Murakhovskij ble satt til å behandle ham.

Legen har fått internasjonal oppmerksomhet for å ha diagnostisert Navalnyj med stoffskiftesykdom. Navalnyj kritiserte utnevnelsen av Murakhovskij og mente at legen ble belønnet for å finne på en diagnose.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer