Navalnyj: Tvinges til å se statlig TV i fangeleiren

Aleksej Navalnyj forteller om psykisk vold i sitt første intervju fra fangeleiren der han sitter fengslet.

Aleksej Navalnyj inne i et bur i en rettssal i Moskva i februar i år. 45-åringen er dømt til to og et halvt års fengsel og soner dommen i en fangeleir øst for den russiske hovedstaden. Foto: AP / NTB
Aleksej Navalnyj inne i et bur i en rettssal i Moskva i februar i år. 45-åringen er dømt til to og et halvt års fengsel og soner dommen i en fangeleir øst for den russiske hovedstaden. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Det er den amerikanske avisa The New York Times som har fått mulighet til å kommunisere med den russiske opposisjonslederen.

Avisa har fått 54 håndskrevne sider fra Navalnyj der han svarer på spørsmål.

– Du må forestille deg noe à la en kinesisk arbeidsleir der alle marsjerer på linje og det er videokameraer over alt, skriver han om fangeleiren.

De innsatte utsettes ikke for fysisk vold, ifølge Navalnyj. I stedet brukes det han kaller psykisk vold og press. Fangene må angivelig se på statlig russisk TV og propaganda i over åtte timer om dagen.

– Ikke sov, se! roper fangevokterne dersom innholdet skulle få noen av de innsatte til å duppe av.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer