Navalnyj er utskrevet fra sykehuset: Kan bli helt frisk

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er utskrevet fra sykehuset, og har muligheter til å bli helt frisk, opplyser Charité-sykehuset i Berlin.

Aleksej Navalnyj sammen med sin kone Julia på sykehuset i Berlin. Foto: Instagram via AP / NTB
Aleksej Navalnyj sammen med sin kone Julia på sykehuset i Berlin. Foto: Instagram via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Basert på pasientens framgang og den nåværende tilstanden tror legene som har behandlet ham, at det er mulig at han blir helt frisk, heter det i en uttalelse onsdag formiddag.

Sykehuset understreker samtidig at det er for tidlig å vurdere eventuelle langsiktige konsekvenser av forgiftningen han ble utsatt for en drøy måned siden.

Navalnyj ble akutt syk på en flyging i Sibir 20. august. Prøver tatt i Tyskland, Frankrike og Sverige har senere vist spor av nervegiften novitsjok, som ble utviklet til militært bruk i det daværende Sovjetunionen.

Navalnyj er en av president Vladimir Putins fremste kritikere. Han er også kjent som korrupsjonsjeger og blogger. Flere av korrupsjonsanklagene som han har rettet mot den russiske makteliten, er publisert på hans egen YouTube-kanal, som har millioner av følgere.

Ukjent kilde

Det er fortsatt ikke kjent hvordan Navalnyj ble forgiftet med novitsjok. Etter at han ble syk på en flygning fra Sibir til Moskva, nødlandet flyet i den sibirske byen Omsk. Der fikk han intensivbehandling av russiske leger, før han etter internasjonalt press ble hentet av et tysk ambulansefly og brakt til Berlin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer