NAV: Over 35.000 barn rammes av regjeringens kutt

Frykter flere barn ikke får ha barnebursdager.

(upublisert) Opprettet
Klassekampen skriver i dag at tall fra NAV viser at 35.645 barn og 21.660 foreldre vil få det trangere økonomisk hvis forslaget om å kutte i barnestøtten til uføre familier blir en realitet.

- Mister 98.000 kroner

Da finansminister Siv Jensen la frem statsbudsjettet i forrige uke, ble det klart at regjeringen foreslår at barnetillegget til uføre foreldre senkes fra 35.348 til 7.020 kroner per barn. - Dette er familier som har veldig dårlig råd i utgangspunktet. Vi har fått telefoner fra fortvilte foreldre som har to eller tre barn og som nå taper mange tusen kroner på den nye ordningen. Det mest groteske eksempelet er en familieforsørger som nå mister 98.000 kroner, sier generalsekretær Liv Arum i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) til avisen.

- Får ikke ha barnebursdag

Arum frykter kuttene vil føre til at flere barn ikke får ha barnebursdag, og ikke eie sin egen sykkel. KrF har tidligere varslet kamp om barnetilleggene, ifølge NTB. - Dette er ikke noe vi kan kvittere ut uten videre. Her blir det snakk om tøffe forhandlinger, sa parlamentarisk leder Hans Olav Syversen til nyhetsbyrået. I forrige uke fikk rullestolbruker og småbarnsmor Camilla Stensletten stor oppmerksomhet for sitt brev til Erna Solberg om kuttene i barnetillegget. Statsministeren svarte senere på brevet fra småbarnsmoren.

Erna Solberg: - Veldig sosialt budsjett

Erna Solberg kommenterte i forrige uke kritikken som er kommet fra dem som mener budsjettet rammer svake grupper. - Vi har lagt fram et veldig sosialt budsjett. Vi griper fatt i årsaken til fattigdom og sørger for at mennesker ikke blir sittende fast i fattigdomsfella, sa Solberg under en partilederdebatt om forslaget til statsbudsjett på NRK.
Hva mener du? Rammer statsbudsjettet svake grupper for hardt, eller er du enig med Erna Solberg?

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.