Nav Oslo: Uendret arbeidsledighet etter lettelser av tiltak

Regjeringens lettelser av enkelte koronatiltak har til gode å gi utslag i arbeidighetstallene, ifølge Nav Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.
Regjeringens lettelser av enkelte koronatiltak har til gode å gi utslag i arbeidighetstallene, ifølge Nav Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lettelsene i noen av smitteverntiltakene har hittil vist liten effekt i arbeidsledighetstallene, ifølge Nav Oslo. Tallene er uendret sammenlignet med forrige uke.

– Innføringen av nasjonal skjenkestopp i midten av desember førte til at mange ansatte innen restaurant og servering ble permitterte. Lettelsene i smitteverntiltakene vil føre til at mange permitterte kommer tilbake i jobb innen denne bransjen. Vi ser imidlertid liten effekt av dette i ledighetstallene denne uken, sier fungerende direktør Thone M. Nordlund i Nav Oslo.

19.783 personer har nå blitt registrert som helt eller delvis arbeidsledige hos Nav i Oslo, noe som er 56 personer færre enn på samme tidspunkt forrige uke.

Det er blitt noen få færre helt ledige, mens det er en svak økning i antall delvis ledige, og til sammen utjevnes det totale tallet til å være på omtrent samme nivå som forrige uke.

Oslo er fylket med den høyeste andelen helt og delvis ledige. Til sammen står 3,7 prosent av arbeidsstyrken i hovedstaden oppført som helt arbeidsledige, mens tallet er 1,3 prosent for delvis ledige.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer